Ny webbplats ska bidra till mer hållbar belysning

Ny webbplats ska bidra till mer hållbar belysning

ANNONS

Annons

Den nya sajten Belysningsplatsen.se ska göra det enklare att skapa hållbar belysning.

Med innehåll som videomaterial, fallbeskrivningar, erfarenheter från lyckade projekt och verktyg som checklistor hoppas branschorganisationen Belysningsbranschen, som ligger bakom siten, att den kan bli en kunskapskälla för alla som är inblandade i belysningsfrågor under en byggprocess.

– Den snabba teknikutvecklingen ställer höga krav på alla som arbetar med belysning, inte minst beställaren som ska ställa krav på sin anläggning. Belysning kräver idag specialistkunskap. Det finns förväntningar på att belysningen ska vara energieffektiv och värdeskapande men få kunder förstår hur komplicerad belysning är idag. Fel val kan få allvarliga och kostsamma konsekvenser, säger Mats Holme, VD för Belysningsbranschen.

– Vi har skapat Belysningsplatsen.se för att vi vill att det ska finnas ett naturligt forum för alla som berörs av belysningsfrågor i byggprocessen – och som vill dela med sig av sin kunskap och erfarenhet, oavsett yrkesroll, fortsätter han.

Stockholms Rådhus. Foto: Marianne Lind

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.