Energimyndigheten förbereder en kommande utlysning inom forskningsprogrammet energieffektivisering inom belysningsområdet – EELYS. Utlysningen omfattar cirka 15 miljoner och öppnar i början av 2021. Utlysningen vänder sig till dig inom akademi, industri och offentlig sektor som vill bidra till utvecklingen av energi- och resurseffektiv belysning. De projekt som kan ta del av stödet ska inriktas på ..." />


Mer stöd till forskning om energieffektiv belysning

Mer stöd till forskning om energieffektiv belysning

ANNONS

Annons
Annons

Energimyndigheten förbereder en kommande utlysning inom forskningsprogrammet energieffektivisering inom belysningsområdet – EELYS.

Utlysningen omfattar cirka 15 miljoner och öppnar i början av 2021. Utlysningen vänder sig till dig inom akademi, industri och offentlig sektor som vill bidra till utvecklingen av energi- och resurseffektiv belysning. De projekt som kan ta del av stödet ska inriktas på bland annat belysningens planering och implementering i byggprocessen, belysningssystems koppling till digital styr- och reglerteknik eller marknadsnära projekt som testar krav på cirkulär ekonomi. Utlysningen beräknas öppna i februari och stänga i slutet av april. Projekt kan starta tidigast 1 oktober 2021 och som längst pågå till 31 december 2024.

LÄS MER: Ljus som tjänst växer fram i den cirkulära ekonomin

EELYS omfattar 100 miljoner kronor, fördelade över åren 2017 till och med 2024. Syftet med forskningsprogrammet är att skapa utveckling och spridning av nya och effektiva belysningslösningar.

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.