• söndag , 16 juni 2024

Om BG Byggros

BG Byggros är ett företag som är aktivt inom bygg- och anläggningsbranschen.

Vi tillhandahåller ett brett utbud av specialprodukter och säkra lösningar med den gemensamma nämnaren att de ökar livslängden på konstruktioner. Dessutom innebär de flesta av våra lösningar att anläggningsprocessen effektiviseras. Vi anser att en konstruktion bör bedömas utifrån ett livscykelperspektiv för att ge en rättvis bild av dess kvalitet, kostnad och värden. Därför arbetar vi med ledande leverantörer inom främst Europa och USA som har ett helhetstänk och kan tillhandahålla produkter av hög kvalitet.

Produkter och lösningar

Vi har marknadsledande system inom bl.a. väg- och jordförstärkning med geosynteter, bullerskyddskonstruktioner, erosionssäkring, takträdgårdar och gröna lösningar i stadsmiljö, lokal avledning av dagvatten och fontänteknik.
Inom våra kärnområden har vi ett tätt samarbete med våra leverantörer och vi utvecklar ofta lösningar gemensamt. Det senaste resultatet av denna typ av samarbete är vårat Urban Green-koncept vilket är en samling gröna planteringslösningar för stadsmiljö. Vi har även utvecklat det mycket konkurrenskraftiga stödmursystemet Vector Wall som används till förstärkning och uppbyggnad av branta slänter och bullermurar. Systemet är patenterat och används bl.a. på Köpenhamns Metro samt på Arlanda flygplats.

Vi vill även lyfta fram vårt koncept för takträdgårdar, som går under namnet Diadem. Inom detta produktområde kan vi erbjuda allt från tunna sedumtak till fullvärdiga takträdgårdar med rabatter, buskage och till och med trädplanteringar. Detta område utvecklas ständigt och en av nyheterna är DiaSafe, ett certifierat fallskyddssystem som kan installeras utan att man behöver göra hål i takets tätskikt.

Nordisk plattform

Byggros grundades i Danmark 1986 och har funnits på den svenska marknaden sedan 1999. Vi finns även representerade i Norge. Företaget ingår i koncernen BG Group, som samlar en handfull företag som bl.a. arbetar inom energi-, anläggnings- och miljöområdet. Detta gör att vi tillsammans med våra systerföretag kan erbjuda ett brett utbud av tjänster och produkter. Inom exempelvis geomembran kan vi tillhandahålla en helhetslösning där vi står för allt från utformning till materialleverans och installation. [/one_half][/fullwidth]

Kvalitetsstyrning

Vårt kvalitetsstyrningssystem är certifierat enligt DS/EN ISO 9001:2010. Som en del av detta kräver vi att alla våra leverantörer har en löpande kvalitetskontroll på sina produkter.

Kompetenta medarbetare

Våra tekniska konsulenter bistår kunder genom hela projektförloppet och hjälper till att utforma den bästa lösningen för varje behov. Företagskulturen kännetecknas av att vi ständigt är på jakt efter ny kunskap, bättre produkter och lösningar och ny teknik. Samtidigt vilar vi på trygga värderingar där kvalitet, service, miljö och sunt förnuft är ledord.

Kontakta oss för att få veta mer om hur vi kan hjälpa dig med ditt nästa projekt.

diasafe_1_537x600_beskuren

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.