I samarbete med Chalmers Industriteknik genomför belysningsföretaget Lightab ett innovationsprojekt för ett returhanteringssystem samt återanvändning av ljusslingor. Projektet Re-Light finansieras av Västra Götalandsregionen och leds av expertgrupp från Chalmers Industriteknik tillsammans med byggbolag samt Lightab i Sverige. Projektet kommer att pågå under 1–2 år. – Vår ambition är att engagera människor att tänka resurskreativt och ..." />


Byggarbetsplatsens ljus får nytt liv

Byggarbetsplatsens ljus får nytt liv

ANNONS

Annons
Annons

I samarbete med Chalmers Industriteknik genomför belysningsföretaget Lightab ett innovationsprojekt för ett returhanteringssystem samt återanvändning av ljusslingor.

Projektet Re-Light finansieras av Västra Götalandsregionen och leds av expertgrupp från Chalmers Industriteknik tillsammans med byggbolag samt Lightab i Sverige. Projektet kommer att pågå under 1–2 år.

– Vår ambition är att engagera människor att tänka resurskreativt och att göra bättre vardagliga val såsom att välja hållbara och mer hälsosamma belysningslösningar för att bidra till en bättre framtid, säger Pernilla Alfredsson, vd på Lightab.

Företagets ljusslinga JASON-LED Pro står i fokus för projektet. Chalmers Industriteknik deltar med ett team experter inom området där behovsidentifiering kring materialval, end-of-life samt hållbara affärsmodeller för ett returhanteringssystem ska bana vägen för ett nytänk för hantering av avfall på byggarbetsplatser.

 

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.