Microsofts nya kontor blev vinnaren av Svenska Ljuspriset

Foto Måns Berg

Microsofts nya kontor blev vinnaren av Svenska Ljuspriset

ANNONS

Annons

Ljusdesignteamets arbete med att skapa en visuell upplevelse och en dynamisk, stimulerande ljusmiljö på Microsofts nya kontor i Stockholm city vann flest röster av juryn i tävlingen om Svenska Ljuspriset.

Microsofts nya Stockholmskontor, är en kreativ och öppen plats som stöder företagets aktivitetsbaserade arbetssätt Det Nya Arbetslivet. Inspiration till inrednings-konceptet At home in Stockholm har hämtats ur de skandinaviska årstiderna, för att skapa en föränderlighet genom lokalerna. Människan och naturen står i centrum och fokus ligger på en en varierad och hälsosam upplevelse både vad gäller funktion, ljussättning, färger och material.

Stilbildande modell

”Projektet har förverkligats genom en gemensam tydlig vision som bygger på samverkan och inkluderande helhetssyn. Med ingående förståelse för visuell upplevelse skapas en stimulerande ljusmiljö som erbjuder dynamisk balans mellan ljus och mörker. Här presenteras modiga lösningar som tyder på gedigen kunskap och omsorg om samspelet mellan ljus, färg och material. Med ett brinnande engagemang och självförtroende har designteamet lyckats involvera, inspirera och motivera till djärv och nytänkande ljusdesign. Resultatet har mynnat ut i en innovativ och stilbildande modell som banar väg för framtidens arbetsplatser,” lyder juryns motivering.

Sofie Bamberg och Anna Ekberg från Paloma Design Studio står bakom kontorets ljusdesign. De tog även hem Svenska Ljuspriset för två år sedan för arbetet med Restaurant Frantzén. Priset delades ut den 9 september på Cirkus i Stockholm då ytterligare två projekt, Uplands Enskilda Bank i Uppsala samt Västerbron i Stockholm, fick ett hedersomnämnande.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.