Bostadsbrist och tomma lägenheter – har bostadsmarknaden fått fnatt?

Bostadsbrist och tomma lägenheter – har bostadsmarknaden fått fnatt?

Tisdagen den 7 november anordnar HSB ett lunchseminarium i Stockholm om utmaningen i att planera byggandet efter bostadsbehov.

Enligt HSB är det lätt att bli förvirrad av situationen på den nuvarande bostadsmarknaden. För bara några år sedan var det största bostadsproblemet i Sverige att vi byggde alldeles för lite under väldigt många år. Nu hörs röster om att vi redan byggt för mycket och att flera av dessa nybyggda lägenheter riskerar att stå tomma, trots att det fortfarande finns en bostadsbrist.

Varför det är så svårt att planera byggandet efter bostadsbehov? Vilka samhällsproblem har egentligen det ökande byggandet löst och vilka problem återstår? Och vad måste göras på de många områden där byggandet inte biter på bostadskrisen?

På lunchseminariet “Bostadsbrist och tomma lägenheter- har bostadsmarknaden fått fnatt?” kommer HSB tillsammans med bland annat författaren och journalisten Per Wirtén och de bostadspolitiska talespersonerna för Socialdemokraterna och Kristdemokraterna att diskutera dessa frågor.

 

 

Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment