Träbranschen samlas i Göteborg 

Foto: Rickard Olausson

Träbranschen samlas i Göteborg 

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Mässan Trä & Teknik, som ställdes in 2021, är nu tillbaka på Svenska Mässan. 

På Trä & Teknik 2022, 30 augusti–2 september, talar ledare och experter inom fyra  områden: digitalisering, kompetensförsörjning, hållbarhet och cirkulära lösningar samt det nya samhällsbyggandet i trä. 

På teknikscenen ligger fokus på den senaste tekniken och smartaste lösningarna för träbearbetning och sågverksindustrin. Seminarieprogrammet innefattar bland annat på de stora utmaningar med löpande investeringsbehov som trämekaniska verksamheter ständigt står inför. Det innehåller även flera framgångsprojekt inom industrin. Här premiärvisas till exempel en mjukvara som möjliggör indexering av hela sågverksproduktionen. 

Under temat Wood Fusion diskuterar forskare och experter viktiga framtidsfrågor, bland annat hur Agenda 2030 påverkar branschen och vilka möjligheter ger klimatsmarta val. 

Annons

 Trävaru- och byggkoncernen Derome satsar stort på Trä & Teknik 2022 säger Anders Carlsson, Teknik och FoU-chef.

– Vi vill lyfta vårt cirkulära tänk och visa vår bredd: hela serien från skog till färdigt hus. 

Derome medverkar dels i flera punkter i scenprogrammet, dels som utställare på mässan.

– I första hand vill vi prata om vår resa mot sänkta klimatavtryck. Vi har nyckelprojekt kring klimatneutralt byggande och cirkulära produkter som vi vill presentera. En viktig del gäller återbruk av produkter. Vi tar också upp biologisk mångfald och social hållbarhet, säger Anders Carlsson. 

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.