Gert Wingårdh och bostadsministern talar på H22 Arena

Gert Wingårdh och bostadsministern talar på H22 Arena

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

I fyra dagar under stadsmässan H22 City Expo sätter H22 Arena ljuset på de samhällsutmaningar som Helsingborg och många andra städer har identifierat. Bostadsministern Johan Danielsson och arkitekten Gert Wingårdh är några av talarna som gästar den samhällspolitiska mötesplatsen.

Den 13–16 juni förvandlas hamntorget i Helsingborg till en öppen demokratifestival med seminarier, debatter, nätverkande och samtal kring hållbar samhällsutveckling, digital samhällsomvandling, framtidens boende, logistik, framtidens vård.

Miljöpartiet de grönas språkrör Märta Stenevi deltar på huvudscenen i ett samtal med kommunalråd Marcus Friberg för att tala om hur vi skapar en hållbar värld och hur miljöpartiet ska stärka stödet för en grön omställning. Bostadsministern och biträdande arbetsmarknadsminister Johan Danielsson deltar i ett seminarium om hållbara bostadsområden på H22 Arena och besöker också bland annat Drottninghög där han tar en promenad för att prata med boende.

Jämlikhet i livsmiljön

Civilminister Ida Karkiainen är inbjuden av Familjen Helsingborg och talar på stora scenen under H22 Arenas tredje dag. Ministern deltar i en paneldiskussion med Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs och ordförande för Familjen Helsingborg, Patric Åberg, ordförande i Skånes kommuner, Mikaela Valtersson som är vice ordförande för Greater Copenhagen och Ebba Östlin som är kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka.

Annons

Gert Wingårdh deltar i Boverkets paneldiskussion om universell utformning och hur vi skapar jämlikhet i vår gestaltade livsmiljö. I samtalspanelen ingår också hållbarhetsexperten Maja Reichard från WSP, forskaren Emil Erdtman från Certec. Även Helsingborg stads vice ordförande Jan Björklund (S) och Boverkets arkitekt och projektledare Viktoria Buskqvist deltar.

Christer Fuglesang berättar om månen, Mars och sina egna erfarenheter som astronaut och hur det är att leva och arbeta i rymden. Christer Fuglesang är Sveriges första astronaut och den första svensken i rymden. Stefan Strand, vd Volvo Lastvagnar Sverige och Öresundskrafts vd Anders Östlund inviger på stora scenen, tillsammans med kollegor, Sveriges största laddstation för tunga fordon.

Making Cities Resilient

Samtidigt som H22 Arena hålls en rad konferenser och möten. Future of Democracy, som arrangeras av AI Sweden och som samlar ledare från alla samhällssektorer startar. Viable Cities – Transition Lab och mötet CPMR – Baltic sea commission är också igång. Skåne innovation week tar plats på The Tivoli. Och dessutom pågår konferensen Infrastruktur över nationsgränserna som arrangeras för beslutsfattare inom infrastruktur och transport i de nordiska länderna.

I andra delar av staden pågår också under samma vecka konferensen City Climate Impact Day, Rethink Education, VIDA – Vårdinnovativa dagarna, Nordic placebranding conference och ett nätverksmöte för kommuner som är med i Making Cities Resilient 2030 och som arrangeras av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.