FN-möte om hållbarhet under H22 City Expo

FN-möte om hållbarhet under H22 City Expo

ANNONS

Annons

Städer har makten att agera och driva på arbetet mot målen för en hållbar utveckling. Det är budskapet när UNECE, FN:s ekonomiska kommission för Europa, i samarbete med Helsingborgs stad, bjuder in världens städer till H22 +50 Sessions.

H22 +50 Sessions sätter fokus på de enskilda städerna för att möta urbaniseringens utmaningar och skapa förutsättningar för de globala hållbarhetsmålen. Mötet, som hålls den 31 maj – 1 juni under den första veckan av H22 City Expo och dagarna innan konferensen Stockholm +50, sammanför beslutsfattare från europeiska städer med näringsliv, civilsamhälle och akademi. H22 +50 Sessions blir ett startskott med samma inriktning som i Stockholm – att öka tempot i omställningen mot hållbara och gröna samhällen, fler jobb och en miljö i balans för alla.

– Vi är otroligt stolta över att tillkännage mötet tillsammans med UNECE som en del av H22 City Expo. H22 +50 Sessions blir en viktig plattform för att lyfta fram städernas kraft att driva på positiv förändring på lokal nivå. Vi ska leda omställningen för både klimatet och för att skapa framtidens välfärd. Den omställningen är Helsingborg redan idag en testbädd för. Vi är på intet sätt färdiga i sommar och jag hoppas att fördjupa dialogen med de som bjuds in av FN till Helsingborg, säger Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande Helsingborg.

– De innovations- och välfärdssatsningar som vår stad fokuserar på spelar roll inte bara för vilken stad vi har idag – utan vilket liv våra barn ska leva framöver. Det är viktigt för oss att använda H22 City Expo som en språngbräda i vårt uppdrag att skapa förutsättningarna för framtidens välfärd. Med H22 City Expo visar Helsingborg sitt engagemang för att bygga en mer hållbar framtid tillsammans med invånare, föreningsliv, andra städer, företag, akademi och internationella organisationer, säger Jan Björklund (S), oppositionsråd i Helsingborg.

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.