IKEA bjuder in studenter till global arkitekturtävling

Marcus Fairs, tävlingens juryordförande

IKEA bjuder in studenter till global arkitekturtävling

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Uppgiften är att designa prisvärda och hållbara mini-hus som passar i den tillfälliga skog som nu byggs vid Magasin 405 i den nya stadsdelen Oceanhamnen i Helsingborg.

Tävlingen bygger på frågan hur studenternas förhållande till naturen ser ut idag och hur det skulle kunna se ut i framtiden. Utifrån svaret ska studenterna skapa boenden som blir en viktig del i området ”Skogen” under H22 City Expo – en tillfällig skog som byggs upp i just hamnen.

– Målet med tävlingen är att ge och få nya perspektiv på den roll som naturen spelar i människors liv och skapa diskussioner om hur vi idag ser på den rollen och hur den relationen ska kunna utvecklas i våra framtida hem och städer, säger Marcus Fairs, tävlingens juryordförande.

Från de inlämnade förslagen väljer juryn ut tre finalister vars bidrag kommer att byggas av IKEA i ”Skogen” under H22 City Expo. Den slutgiltiga vinnaren som utses av juryn får förutom ära och berömmelse även 5000 Euro.

– Vårt hem sträcker sig bortom de fyra väggarna, då det även handlar om våra stadsdelar, där denna tävling representerar just den integrationen i sann IKEA-anda. Deltagarna får i uppdrag att utforma sina förslag utifrån samma principer som IKEA designar alla sina produkter – det vi kallar Demokratisk Design. Vilket innebär en balans mellan funktion, form, kvalitet, hållbarhet och lågt pris, säger Marcus Engman, Chief Creative Officer på Ingka koncernen.

Studenternas arbeten skapas i en öppen källkod som innebär att de vinnande bidragen kommer att finnas tillgängliga för alla att fritt ladda ner, bygga och använda var som helst i världen.

Sponsrat innehåll från Swisspearl
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.