Små trähus visas upp på finska Art & Design Biennale

Svenska bolaget Sommarnöjen ett av företagen som har bjudits till Biennalen och kommer att ställa ut ett attefallshus.

Små trähus visas upp på finska Art & Design Biennale

ANNONS

Annons

Utställningen House by an Architect äger rum sommaren 2022 på den omtalade Fiskars Village Art & Design Biennale i Finland. Åtta arkitekter och designers har valts ut för att utforma var sitt hus i trä.

Fiskars Village Art & Design Biennale är en mötesplats för aktuella frågor inom samtidskonst, formgivning och arkitektur. Biennalen äger rum i Fiskars bruk och i Raseborg mellan 22 maj till 4 september. Genom en serie utställningar bjuder biennalen in konstnärer, formgivare, arkitekter samt publiker och lokala grupper.

Det ökade behovet av små fritidshus är utgångspunkten för en av satsningarna på årets Biennale. En av huvudutställningarna är Arkitektens hus, där en serie små hus i trä installeras på en ängen bredvid Ehrnrooths park. Husen är till storleken maximalt 30 kvadratmeter och ska byggas helt i trä och enligt en så kallad off grid-princip. Eltillförseln till husen sker genom bland annat förnybar solenergi som produceras med solpaneler. Dagtid kommer husen användas för konstutställningar och på kvällar och nätter är de öppna för både besök och övernattningar. Efter Biennalen säljs husen och fortsätter sina liv hos nya ägare.

 

Sponsrat innehåll från Soltech

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.