Stockholm Furniture & Light Fair skjuts fram till 2023

Foto: Gustav Kaiser

Stockholm Furniture & Light Fair skjuts fram till 2023

ANNONS

Annons
Annons

Stockholm Furniture & Light Fair ställer in den planerade mässan i september. Möbelmässan kommer istället att arrangeras i februari nästa år.

Under pandemin har flertalet möbel- och belysningsmässor världen över tvingats skjuta upp eller helt ställa in sina aktiviteter. Det gäller även Stockholm Furniture & Light Fair som tvingades ställa in sin mässa i februari 2021 och skjuta på mässan i februari 2022.

– Vi fick ta ett snabbt beslut baserat på världsläget. Mässan gick inte att genomföra i februari, men för att erbjuda våra utställare och internationella besökare en ny möjlighet flytta fram den till 6–9 september. Signalerna från branschen talade för att man var positiv till detta. Med facit i hand har det visat sig att det splittrade branschen. Man valde mellan september 2022 och februari 2023. I dagsläget är det viktigaste att vi står enade och starka tillsammans. Därför väljer vi att ställa in mässan i september och ha fullt fokus på februari, säger Chicie Lindgren, Business Area Manager, Stockholm Design Events.

Beslutet har tagits i nära dialog med branschorganisationen TMF- Trä och Möbelföretagen samt tongivande aktörer i branschen, skriver arrangören.

– Vi har talat med våra medlemmar och majoriteten tycker att vi ska fokusera på februari som är ett etablerat datum internationellt. Efter två år med inställda mässor är det viktigare än någonsin att branschen håller ihop och mässan får en stark omstart, säger Cecilia Ask Engström, chef branschutveckling, TMF – Trä & Möbelföretagen.

Stockholm Design Week kommer att genomföras som planerat 5-11 september 2022 medan Stockholm Furniture & Light Fair kommer att gå av stapeln 7-11 februari 2023 och Stockholm Design Week 6-12 februari 2023.

Sponsrat innehåll från Bauroc

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.