Nästa års Stockholm Furniture & Light Fair ställs in

foto Gustav Kaiser

Nästa års Stockholm Furniture & Light Fair ställs in

ANNONS

Annons

Stockholmsmässan tvingas ställa in designmässorna Formex och Stockholm Furniture & Light Fair.

Formex skulle ha gått av stapeln i januari och Stockholm Furniture & Light Fair i februari nästa år. Enligt arrangören Stockholmsmässan har man arbetat in i det sista för att hitta lösningar till olika säkra genomföranden.

– Vi har bland annat sökt tillstånd hos polisen för att arrangera Formex i ett mindre format, där vi gjort stora justeringar och anpassningar för att erbjuda en mötesplats för ett slutet sällskap. Det har vi tyvärr fått nej på och nu kan våra utställare inte vänta längre på ett besked från oss utan vi tvingas ställa in, säger Chicie Lindgren, affärsområdeschef Stockholm Design Events, Stockholmsmässan.

När 2021 års upplaga av Stockholm Furniture & Light Fair ställs lägger arrangörerna krutet på den parallella designveckan Stockholm Design Week. Designteamet på Stockholmsmässan lägger istället fokus på att skapa en händelserik designvecka trots inställd mässa med fokus på att promota skandinavisk design.

– Nu storsatsar vi på Stockholm Design Week för att aktivera stora som små aktörer inom både designvärlden men även i närliggande branscher för att tillsammans skapa mindre mötesplatser i Stockholm där vi kan fortsätta att göra affärer och nätverka, trots Covid-19. Det är en hel del lanseringar och utställningar inbokade redan, och både Stockholm Furniture & Light Fair och Formex kommer vara värdar för evenemang nere på stan. Vi kommer även göra olika digitala nedslag både via vår egen plattform men också via våra mediapartners med starka digitala plattformar som tex Dezeen, som är världens mest inflytelserika arkitektur- och designmagasin. Det intressanta med hela den här situationen är att vi kommer kunna nå ut bredare än någonsin internationellt, säger Sanna Gebeyehu, product & concept owner, Stockholm Design Events, Stockholmsmässan.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.