Nordbygg laddar för återkomst

Foto: Bosse Lind

Nordbygg laddar för återkomst

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

I april öppnar Nordbygg återigen upp sina dörrar. Det blir fokus på hållbarhet, en ny innovationsarena och mässans första kvinnliga nätverksträff.

Nordbygg har på grund av pandemin flyttats fram två gånger. Den 26 april 2022 öppnar mässan igen för fyra dagar med nyheter, seminarier och inspiration.

– Vi vet att många saknat Nordbygg och nu ser fram emot att ställa ut och besöka mässan igen, säger Peter Söderberg, projektledare Nordbygg. Det är därför extra roligt att redan nu kunna utlova innehållsrika dagar med många spännande och inspirerande inslag.

En helt ny avdelning som heter Innovationsarenan får ett eget utrymme på Nordbygg.

– Innovation och utveckling har alltid stått i centrum på Nordbygg. Många utställare sparar sina lanseringar just till Nordbygg. Därför känns det naturligt med en satsning som släpper fram startups och där vi pratar framtidsidéer och ny forskning som kan skapa nytta i samhällsbyggnadsbranschen, säger Peter Söderberg.

Även hållbarhet står i fokus när Nordbygg öppnar upp och ett första steg för att successivt förbättra branschen inom hållbarhet stavas klimatdeklarationer. I det senaste Nordbygg Talks diskuteras klimatdeklarationer från två olika perspektiv genom Alexander Landborn, grundare av ClimateWorks och Johan Bengtsson, advokat på Foyen Advokatbyrå.

Initiativtagaren och moderatorn för den kvinnliga nätverksträffen är Sandra Mobaraki, känd som Sveriges första bygginspiratör och under namnet ByggSandra. Hon är starkt engagerad i jämställdhetsfrågan inom byggbranschen och jobbar för att skapa en mer inkluderande bransch. Upplägget på nätverksträffen behåller sin huvudsakliga planering inför 2020 med skillnaden att 2022 spelar man in träffen så det bli tillgängligt för både de kvinnor som inte kan delta på Nordbygg och till männen som är intresserade.

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.