Stockholm står värd för konferens om städers klimatarbete

Foto: Stockholms Stad

Stockholm står värd för konferens om städers klimatarbete

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Den 1 juni bjuder Stockholms stad in till ett toppmöte för internationella borgmästare, företagsledare och andra högnivårepresentanter i anslutning till FN-konferensen Stockholm +50.

Första veckan i juni är Stockholm värdstad för FN-konferensen som uppmärksammar att det är 50 år sedan som världssamfundet höll sin första miljökonferens, just i Stockholm. Högnivåmötet i Stadshuset den 1 juni kommer att fokusera på utsläpp i bygg- och matsektorn, hållbar stadsplanering samt medborgarengagemang och teknologiska lösningar.

– I 50 år har Stockholm varit en samlingsplats för viktiga internationella klimatsamtal. Vi ligger i framkant när det gäller grön omställning, samarbete med näringsliv och fokus på elektrifiering. Eftersom två tredjedelar av den globala energikonsumtionen och utsläppen sker i städer är det avgörande att vi nu tillsammans med internationella borgmästare, experter och företag tar oss an frågan ur ett helhetsperspektiv. För att gemensamt bygga framtidens hållbara städer, säger Anna König Jerlmyr, finansborgarråd i Stockholms stad.

Annons

Medverkar gör borgmästare från ett dussintal internationella städer, bland annat Aten, Budapest, Milano, Kapstaden, Helsingfors och Riga, samt företagsledare för bland annat Ingka Group, Microsoft, Northvolt, Skanska och Sodexo. Deltar gör även representanter för akademin och internationella organisationer som Maimunah Mohd Sharif, VD för UN Habitats, Johan Rockström, som leder ett av världens ledande centrum för klimat- och hållbarhetsforskning, samt Bertrand Piccard, äventyraren som var den första att flyga runt jorden i ett solcellsdrivet plan.

– Stockholms stad har under min ledning flyttat fram positionerna i internationella sammanhang kopplat till klimatfrågan. Jag är vice ordförande för klimatnätverket C40 som samlar världens största städer och vi är aktiva i World Economic Forums styrelse för framtidens hållbara städer. Alla städer kommer behöva möta klimatförändringarna och det viktigaste är att möta dem tillsammans på global nivå, säger Anna König Jerlmyr, finansborgarråd i Stockholms stad.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.