ANNONS
Stockholm prisas för arbete med EU-projekt

Stockholm prisas för arbete med EU-projekt

annons
ANNONS

Vid Smart City Expo World Congress i Barcelona den 20 november blev Stockholm utsedd till världens smartaste stad. Vinsten avgjordes genom stadens ledarskap i EU-projektet GrowSmarter.

Stockholms stad leder och deltar i projektet med tolv smarta lösningar i Årsta och Slakthusområdet. Genom projektet skapar staden bland annat förbättrad livskvalitet genom ökad mobilitet, bättre boenden och infrastruktur. Projektets mål är också att skapa 1 500 nya arbetstillfällen samt minskade växthusgasutsläpp med 60 procent.

– Det är fantastiskt glädjande att Stockholm tagit hem priset som världens smartaste stad. Genom innovativa digitala tjänster, öppenhet och uppkoppling ger vi stockholmarna bättre livskvalitet och näringslivet de bästa förutsättningarna att växa och utvecklas. Nu fortsätter arbetet för en ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar stad där det är enkelt att leva. Här spelar digitalisering och nya teknologier en avgörande roll, säger Anna König Jerlmyr (M), finansborgarråd, Stockholms stad.

World Smart City Award uppmärksammar projekt, idéer och strategier som främjar hållbar urban utveckling. Priset delas ut i sju kategorier och stadspriset tilldelas en stad med global strategi som kombinerar tillämpning av policy, initiativ och projekt som kommer invånarna till nytta. De andra finalisterna i stadskategorin var Bristol, Curitiba, Montevideo, Seoul och Teheran. Totalt var 450 projekt nominerade från 54 länder.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.