Värtahamnen får en rosa gång- och cykelbro

Värtahamnen får en rosa gång- och cykelbro

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Igår öppnade förlängningen av den gång- och cykelbro som förbinder Gärdet med Värtahamnen. Tack vare en 140 meter lång återanvänd ramp blir det enklare för såväl cyklister som gående att ta sig till och från området.

Stadutvecklingsprojektet Norra Djurgårdsstaden växer söderut i takt med att Värtahamnen omvandlas från hamn till stad. Den 15 juni invigdes förlängningen av gång- och cykelbron som går över Värtabanan och Södra Hamnvägen. Politiker, byggaktörer, inbjudna gäster samt boende samlades för att fira detta. På plats och invigde bron var Anders Österberg, ordförande i exploateringsnämnden, Lars Strömgren, trafikborgarråd och Staffan Lorentz, projektchef Norra Djurgårdsstaden i Stockholms stad.

Iögonfallande färgklick

Omvandlingen av Värtahamnen innebär en stor förändring av området som öppnas upp och får nytt liv och en ny karaktär. Men redan under byggtiden blir det aktivitet i området tack vare tillfälliga och smarta lösningar. Att en rosa bro blir i centrum för detta är väldigt kul, säger Anders Österberg, ordförande i exploateringsnämnden, Stockholms stad.

Vi vill skapa en levande stad, där det är lätt att promenera och cykla och där kajerna är tillgängliga för stockholmarna. Stadsutvecklingen i Värtahamnen är ett bra exempel på detta. Nu förlänger vi gång- och cykelbron från Gärdet och gör det lättare att ta sig till hamnen till fots, med barnvagn eller på cykel, säger Lars Strömgren, trafikborgarråd, Stockholms stad.

Annons

Skapar en tilltalande entré

När Värtahamnen står klar kommer 5 000 personer att bo och 20 000 personer att arbeta här. Bostäder, kontor, handel, förskolor, kajpromenad, torg och parker kommer att samsas med hamnverksamheten. Tidigare under året påbörjades utbyggnaden av Saltpiren och första kontorshuset genomför ett spadtag nu i juni månad.

Många jobbar i området, och passagerare från färjetrafiken i Värtahamnen passerar dagligen här. Bron kommer att vara till stor nytta och öka tillgängligheten under tiden som kvarteren växer fram. Bron har målats rosa och ramas in med ikoniska byggnader från Stockholm för att skapa en trevlig entré till området, säger Staffan Lorentz, projektchef Norra Djurgårdsstaden Stockholms stad.

På plats under dagen fanns även en cykelreparatör som gäster och förbipasserande passade på att fixa sin cykel hos.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.