SBMI antar uppförandekod för ansvarsfullt företagande

SBMI antar uppförandekod för ansvarsfullt företagande

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Sveriges Bergmaterialindustri, SBMI har antagit en uppförandekod för att stärka arbetet med att skapa en mer sund och ansvarsfull bransch. Koden innehåller riktlinjer för affärsetik, hälsa och säkerhet, mänskliga rättigheter och arbetsförhållanden, mångfald, jämställdhet och likabehandling samt klimat och miljö.

– Vi på SBMI är stolta över att anta denna uppförandekod. Den utgör en gemensam värdegrund för samverkan i en sund och välfungerande bransch. Medlemskap i SBMI ska vara ett signum för kvalitet, regelefterlevnad och ett professionellt agerande. Uppförandekoden är en utgångspunkt för den gemensamma plattformen som branschföreningen innebär, säger Lisa Sennström, hållbarhetschef på SBMI.

Alla medlemmars har kunnat tycka till

Uppförandekoden bygger på etablerade riktlinjer om hållbart företagande. Utgångspunkter för koden har varit Agenda 2030, FN:s Global Compact, FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter samt OECD:s vägledning om tillbörlig aktsamhet.

Uppförandekoden har tagits fram i en arbetsgrupp inom SBMI och alla medlemmar har fått lämna inspel innan den klubbades igenom på årsstämman den 11 april. Med uppförandekoden får SBMIs medlemmar en kvalitetsstämpel som visar att företaget är seriöst och arbetar för en sund bransch.

– Uppförandekoden gäller utan undantag för alla medlemsföretag i SBMI. Alla medlemmar har ett ansvar att se till att uppförandekoden efterlevs. Att bidra till samhällsnytta och vårda förtroendet för branschen är en viktig utgångspunkt för vårt gemensamma arbete, säger Lisa Sennström.

Fokus på tydlighet

Mårten Sohlman som är vd i SBMI berättar att initiativet till uppförandekoden kom från SBMIs styrelse som ville etablera en tydlighet kring hur vi agerar som medlemmar i branschen.

– Det ger en trygghet för medlemsföretagen att ha en gemensam värdegrund som utgångspunkt för samverkan inom SBMI, och det ger även oss som branschföreträdare en styrka att ha denna tydlighet kring att vi representerar företag som aktivt tagit ställning för en sund och ansvarsfull bransch, säger Mårten Sohlman.

Sponsrat innehåll från Fristads
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.