ANNONS
Swegon blev vinnaren av Stora Inneklimatpriset

Swegon blev vinnaren av Stora Inneklimatpriset

annons
ANNONS

Swegon står som segrare av 18:e upplagan av Stora Inneklimatpriset för systemet Wise. Priset delades ut under Inneklimatgalan som gick av stapeln den 16 maj i Stockholm.

Stora Inneklimatpriset instiftades 2001 av Slussen Building Services, Svensk Ventilation, Energi- och Miljötekniska Föreningen och Svenska Kyltekniska Föreningen. Utmärkelsen går till ett företag eller en organisation inom inneklimat, energi och vvs, som har utvecklat en betydelsefull produkt, tjänst eller metodik med goda möjligheter att komma till praktisk nytta. Produkten, tjänsten eller metodiken ska vara innovativ, bidra till bra inomhusklimat och långsiktigt begränsad resursanvändning. Stora Inneklimatpriset syftar till att öka intresset för inneklimatteknik, stärka dess ställning och uppmärksamma teknik som främjar ett sunt inomhusklimat i energieffektiva byggnader.

Heltäckande lösning

Till vinnare av 2018 års Stora Inneklimatpris har juryn alltså utsett SWEGON för systemet WISE. Systemet är en heltäckande lösning för behovsstyrning av byggnaders system för ventilation, värme och komfortkyla och bygger på utnyttjande av trådlös kommunikation mellan komponenter och delsystem. “I byggskedet skapar WISE goda förutsättningar för korrekt installation och okomplicerad driftsättning av klimatsystemet. I driftskedet bidrar WISE till att arbetet med uppföljning och optimering av klimatsystemets funktion kan ske effektivt. I samband med förändrade driftförutsättningar kan systemet anpassas med hög grad av flexibilitet. WISE har goda förutsättningar att bidra till ett komfortabelt inomhusklimat i energieffektiva byggnader,” lyder juryns motivering.

Förutom Swegon var även Säker Vatten, Flexit och Healthy Homes nominerade till Stora Inneklimatpriset. Swegon har tidigare vunnit Stora Inneklimatpriset 2007 med Parasol och 2011 med Hotel Solution.

Foto: Elise Florman

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.