Smartfront blev vinnaren av Stora Inneklimatpriset

Smartfronts vd Stefan Forsberg. Foto: Fasadgruppen

Smartfront blev vinnaren av Stora Inneklimatpriset

ANNONS

Annons

Smartfront blev vinnaren av 21:a upplagan av Stora Inneklimatpriset för sin metod att uppgradera fasad, ventilation och fönster på befintliga byggnader.

”Till vinnare av 2021 års Stora Inneklimatpris har juryn utsett SmartFront AB för utvecklingen av Smartfrontmetoden; en metod som innebär ett helhetsgrepp i samband med renovering och uppgradering av fasad, ventilation och fönster på befintliga fastigheter. Metoden bygger på en innovativ kombination av beprövade produkter och nytänkande med sinnrika detaljlösningar.

Renoveringen kan utföras med minimal störning för de boende. Metoden har förutsättningar att bidra till effektiv renovering av miljonprogrammets flerbostadshus, med betydande förbättringar av inomhusklimat och energieffektivitet. Fasadrenoveringen eliminerar risken för kalla ytterväggar vintertid och konverteringen till FTX-ventilation innebär att tilluften är filtrerad och tempererad. Ett grönt och skönt inneklimat är inom räckhåll året runt”, lyder juryns motivering.

LÄS MER OM SMARTFRONTS METOD: Flera vinster med integrerad fasadlösning 

Utmärkelsen delades ut under Nordbyggs prisceremoni då även Glaspriset och Nordbyggs Guldmedalj presenterades. Under utdelningsceremonin tilldelades också Lars Ekberg, juryordförande för Stora Inneklimatpriset, docent i installationsteknik vid Chalmers och verksam vid CIT Energy Management AB, priset Rheva Professional Award av EMTF (Energi- och Miljötekniska Föreningen) för hans bidrag till att förbättra byggnaders energieffektivitet och inomhusklimat.

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.