Swegon köper upp norsk distributör för värme och kyla

Swegon köper upp norsk distributör för värme och kyla

ANNONS

Annons

Investment AB Latour har, genom det helägda dotterbolaget Swegon Group AB, förvärvat Klimax AS, en distributör av kyl- och värmeprodukter för inomhusklimat i Norge.

Klimax grundades 2001 och har 12 anställda på 6 kontor runtomkring i Norge. Nettoomsättningen 2018 uppgick till cirka 66 miljoner NOK.

— Idag är vi ledande inom ventilation av kommersiella byggnader i Norge. När vi lägger till värme- och kyllösningar kan vi ge våra kunder ett komplett erbjudande för en hög inomhuskomfort. Vårt kompletta sortiment av produkter och system kombinerat med våra tjänster gör oss unika. Klimax har hög kompetens inom kyla och värme med stark kundsupport. Förvärvet ger oss en plattform att växa från, genom att Swegon kommer att kunna erbjuda sitt värme- och kylsortiment via Klimax regionala kontor i Norge, säger Hannu Saastamoinen, VD på Swegon Group.

— Vi är glada att gå samman med Swegon, ett starkt varumärke i Norge med ett långsiktigt perspektiv. Företagen matchar varandra då båda har fokus på att leverera bra lösningar för inomhusklimat i kommersiella byggnader. Vi ser fram emot fortsatt tillväxt och utveckling av vår organisation som en del av Swegon-koncernen, säger Stig Erik Gunnarsrud, VD på Klimax.

LÄS MER: Swegon blev vinnaren av Stora Inneklimatpriset

Hannu Saastamoinen. Foto: Anneli Hongisto

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.