Nudging ska inspirera fastighetsägare till energieffektivisering

Nudging ska inspirera fastighetsägare till energieffektivisering

ANNONS

Annons

Ett nudging-projekt, som drivs av Energieffektiviseringsföretagen tillsammans med RISE och Fastighetsägarna, ska få fler fastighetsägare att införa åtgärder för energieffektivisering.

Genom att utgå ifrån beteendedesign hoppas aktörerna kunna inspirera små och medelstora fastighetsägare samt förvaltare att genomföra åtgärder som redan har gjorts. Målet med projektet är att ta fram en målgruppsanpassad plattform där fastighetsägare ska kunna inspireras av varandra. Plattformen kommer bestå av en karta, på vilken det går att se vilka åtgärder andra fastighetsägare och bostadsrättsföreningar har gjort. Även boende och hyresgäster av lokaler ska kunna knuffa fastighetsägaren till aktivitet.

“Nya grepp måste till för att få fler små och medelstora fastighetsägare och bostadsrättsföreningar att på bred front genomföra lönsamma åtgärder för energieffektivisering. Det behöver bli enklare att veta vad de ska göra, hur de ska genomföra och om de ser att andra genomfört åtgärder med gott resultat. Det behöver bli en knuff i rätt riktning,” skriver Energieffektiviseringsföretagen om det nya projektet.

Utformningen av plattformen har påbörjats i ett tidigare projekt tillsammans med beteendevetare och UX-designers.

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.