ANNONS
Mer golvspill samlas in – 370 ton gick till återvinning förra året
Foto Tarkett

Mer golvspill samlas in – 370 ton gick till återvinning förra året

annons
ANNONS

​Golvbranschens initiativ för golvåtervinning gav ett bra resultat 2019. 370 ton installationsspill av pvc-golv samlades in, vilket är mer än året innan.

370 ton är drygt 2 % av den totala försäljningen. Det beräknas att uppemot 10 % av allt golvmaterial inte kan användas på grund av kantskärningar och restbitar vid installation.

– Vi arbetar långsiktigt med ökad hållbarhet i branschen och det handlar både om miljö och ekonomi. Vi har en bit kvar till att samla in allt överblivet material, men vi är på god väg, säger Johan Aspelin, VD för Golvbranschen.

LÄS MER: Golvaktör lanserar ny teknik för återvinning i stor skala

Att  transportera överblivet material tillbaka till tillverkaren är svårt för den enskilde golvläggaren. Golvbranschen har därför utvecklat ett system där materialet samlas in och transporteras med särskilda ”Grön Retur” lastbilar.

– Ju fler som ansluter sig till GBR Golvåtervinning desto effektivare blir den. Jag vill även uppmana alla kommuner att kräva golvåtervinning i sina upphandlingar, säger Johan Aspelin.

LÄS MER: Återvunna golv ställer kemikaliefrågan på sin spets

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.