Nytt projekt för golvbranschen – allt material blir klimatberäknat

Nytt projekt för golvbranschen – allt material blir klimatberäknat

ANNONS

Annons

Golvbranschen GBR har dragit i gång sitt projekt för att beräkna utsläppen i branschen. Projektet är en del i att uppfylla den klimatvision som stämman beslutade om 2020.

I samarbete med IVL Svenska Miljöinstitutet kommer GBR att ta fram beräkningsunderlag och skapa en modell så att alla produktslag får korrekta och enhetliga siffror. Genom att få enhetliga beräkningsunderlag ska beställare på ett tydligt och tillförlitligt sätt kunna se vilka utsläpp som ett visst materialval medför. Därmed kan också klimateffekten beräknas.

– Alla inser att vi behöver skapa en enhetlig modell för att beräkna utsläppen. Målet med projektet är att kunna presentera ett tillförlitligt mått på klimatgaser per golvinstallation, vilket hjälper våra kunder att göra smarta klimatval när det gäller golvmaterial och golvinstallationer. Därför gör vi också detta i samarbete med IVL som kvalitetssäkrar beräkningarna, säger Jenny Adnerfall som är projektansvarig på GBR.

Projektet är en del i Golvbranschens klimatvision som beslutades vid stämman förra året som innebär netto nollutsläpp av växthusgaser till år 2045. Arbetet leds av GBR:s Hållbarhetskommitté och genomförs i samarbete med representanter från branschens företag. Projektet kommer att pågå hela året och modellen ska enligt plan införas under 2022.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.