ANNONS
GBR Golvåtervinning får stöd till cirkulär lösning

GBR Golvåtervinning får stöd till cirkulär lösning

annons
ANNONS

Naturvårdsverket delar ut 610 000 kronor i stöd till IVL Svenska Miljöinstitutet och Golvbranschen, GBR för att vidareutveckla återvinningssystemet GBR Golvåtervinning.

GBR Golvåtervinning ägs och drivs av Golvbranschen, GBR. Runt 300 ton restmaterial från nio olika golvproducenter återvinns idag via systemet. Materialet samlas in från byggarbetsplatser och mals ned för att bli råvara till nya golv. Samarbetet med IVL syftar till att hitta nya cirkulära lösningar för att öka återvinningen av plastgolv på den svenska marknaden.

– Vår största utmaning handlar om att förbättra samordningen inom hela byggbranschen. Tillsammans med IVL Svenska Miljöinstitutet har vi tagit fram en plan för att effektivisera återvinningsflödet för plastgolv. Tack vare Naturvårdsverkets stöd förbereder vi oss nu för att sätta planen i verket, säger Johan Aspelin, vd På Golvbranschen, GBR.

Förutom Golvbranschen och IVL Svenska Miljöinstitutet deltar golvproducenterna Ehrenborg, Tarkett och Forbo Flooring i projektet.

Foto: Golvbranschen

Sponsrat innehåll från KONE
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.