Golvbranschen flyttar branschskola till Göteborg

Foto Jesper Lindstrand/Golvbranschen

Golvbranschen flyttar branschskola till Göteborg

ANNONS

Annons

För ett par år sedan startade Golvbranschen en branschskola för att stärka rekryteringen av yrkeselever. Skolan har hittills funnits i Kista utanför Stockholm men från och med nästa läsår kommer branschskolan istället att ligga i Göteborg.

Från och med våren 2020 kommer de praktiska momenten i golvläggarutbildningen att genomföras på Bräckegymnasiet i Göteborg. Skolan erbjuder yrkesexamen inom 10 områden, högskoleförberedande yrkesexamen, husbyggnad med inriktning mot ingenjör eller arkitekt, introduktionsprogram samt validering och vuxenutbildning inom byggsektorn.

Lockar fler att bli golvläggare

I mindre yrken som golvläggning saknas skolundervisning i många delar av landet. Branschskolor är, enligt Golvbranschen, ett sätt att gynna en jämn tillgång av golvläggare över landet. Det innebär att det går att erbjuda golvläggarutbildning där det lokalt inte finns ett tillräckligt stort elevunderlag, men där efterfrågan på utbildad arbetskraft är stor.

– Branschskolan rekryterar elever från hela landet. De som söker till den går där under delar av sin termin och får en kvalificerad yrkesutbildning av lärare med specialkunskaper. Utbildningen är uppskattad av både eleverna och Golvbranschen GBRs företag som blir deras framtida arbetsgivare, säger Johan Aspelin, vd för Golvbranschen.

– Yrkeskunskaper är högt eftertraktat på arbetsmarknaden. Våra medlemsföretag har stora rekryteringsbehov och genom branschskolan kan vi locka fler till att bli golvläggare.

 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.