Logistikfastighet når guldnivå i WELL-certifiering

Logistikfastighet når guldnivå i WELL-certifiering

För första gången utfärdar International WELL Building Institute en guldcertifiering för ett fullt utrustat logistikprojekt. Logistiskfastighetsföretaget Prologis har erhållit WELL Certified Gold för sin DC5 fastighet i Tilburg, Nederländerna.

Den 25 800 kvadratmeter stora fastigheten är byggd för Pantos Logistics och är utvecklad i samarbete med International WELL Building Institute, IWBI. Certifieringen är inriktad på alla aspekter av byggverksamheten inom hela ramen för projektdesign och konstruktion. Med smart teknologi gör man det möjligt för människor att interagera med byggnaden. Innovativa designkoncept som växtväggar ger en grön miljö som förbättrar luftkvaliteten inomhus och fungerar som ett komplement till den i övrigt industriella designen.

‒ Att slutföra Tilburg DC5 var ett bra sätt för oss att utforska WELL-konceptet. Att gå över till ett förhållningssätt där människan sätts i centrum även hos logistikfastigheter är en ögonöppnare, och de insikten vi får kommer att ge våra byggnader ytterligare konkurrensfördelar, säger Arthur van Kooji, vice president och Head of Projecet management för Prologis Norden.

Tre dagar av utvärdering

Guldnivån för certifiering uppnås genom att alla WELL förutsättningarna uppfylls, liksom 40 procent eller mer av optimeringsfunktionerna. På grund av projektets komplexitet krävdes det både tid och ansträngning för att tilldelas certifieringen. Godkända WELL-bedömare tillbringade tre dagar på plats för att utvärdera byggnaden medan anläggningen var i full drift.

‒ Industriella anläggningar har stor betydelse för att främja och stödja anställdas hälsa och välbefinnande, och visar hur alla olika typer av arbetsplatser kan hjälpa människor att trivas. Genom att uppnå WELL Certification för sina två första byggnader globalt, Prologis Park Tacoma, och nu Tilburg DC5, visar Prologis sitt ledarskap och engagemang för att skapa en positiv miljö för alla som arbetar och besöker fastigheterna, säger Rick Fedrizzi, ordförande och koncernchef, International WELL Building Institute.

Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment