Castellum först i Norden med WELL-certifierat kontor

Castellum först i Norden med WELL-certifierat kontor

ANNONS

Annons

Nu har Castellum officiellt fått WELL-certifiering av kontorshuset Eminent i Malmö.

The WELL Building Standard – som lanserades 2016 – är helt inriktad på de som ska vistas i husen och är den enda internationella byggstandard som väger in människors välbefinnande i arbetslivet. Målet är att öka mänskligt välmående genom att utveckla miljöer med fokus på hälsa och livskvalitet. Idag finns det drygt hundra WELL-certifierade byggnader i världen, och Castellums kontorshus Eminent blir alltså först i Norden.

– Det är alltid en speciell känsla att vara pionjär. Jag ser certifieringen som en bekräftelse för vårt hållbarhetsarbete där WELL är helt i linje med hur vi ser på framtidens arbetsplats, säger Filip Elland, hållbarhetschef på Castellum.

– Traditionell miljöcertifiering av fastigheter är numera en hygienfråga, konstaterar Filip Elland. Jag är övertygad om att vi med WELL kan fläta samman både byggnadens och människans behov i en helt optimerad lösning. Vi ser stark efterfrågan på kundsidan, och den pågående coronapandemin kommer sannolikt att ytterligare driva på efterfrågan för det hälsofokus som är kärnan i WELL-konceptet.

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.