Två fastigheter får hälsocertifiering av WELL Building Standard

Två fastigheter får hälsocertifiering av WELL Building Standard

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Arbetsplatser där tyngdvikt ligger på hälsosamma förhållanden för de som arbetar där, det vill säga dagsljus, frisk luft, bra serviceutbud och cykelspa, är nu mer norm än undantag. Som ett led i arbetet med att skapa arbetsplatser som sätter människan i centrum har Wihlborgs nu fått två fastigheter, Kvartetten i Malmö och Space i Lund, precertifierade med WELL Building Standard.

Fastigheterna blir Wihlborgs första som certifieras med WELL, ett globalt certifieringssystem för byggnader, kommersiella aktörer och stadsdelar och består av olika kategorier och indikatorer som enligt forskning har störst inverkan på vårt välmående. Det handlar bland annat om högt ställda krav på luftkvalitet och inflöde av dagsljus, liksom akustik för att skapa en dämpad ljudmiljö.

Ökad energi även efter arbetstid

Rickard Berlin, projektledare för Kvartetten på Wihlborgs, menar att vi behöver tänka på arbetsplatsen även som en livsmiljö:

Annons

– Vi spenderar många timmar på kontoret och det är väl känt att välmående och produktivitet går hand i hand. Men det handlar inte bara om tiden på kontoret, utan om att ha energi över även efter arbetsdagens slut. Allt fler medarbetare kopplar samman det generella måendet med hur de mår på arbetet. Efter pandemin har vi blivit särskilt medvetna om detta.

I Kvartetten i Hyllie i Malmö och Space i Lund finns bland annat möjlighet att förlägga delar av kontorsdagen utomhus på takterass respektive balkonger, att parkera och underhålla cykeln i cykelgarage, att byta om och duscha. I Kvartettens lobby finns det en paketbox och trapphuset är utsmyckat med vackra väggmålningar som ska locka till att ta trappan i stället för hissen. Fastigheterna är dessutom lättillgängliga för dem som reser kollektivt eller med cykel.

En sund röd tråd

– Det är många små saker som tillsammans skapar en sund arbetsplats. Och en sund arbetsplats kan i sin tur bidra till en god företagskultur, stärkt samarbete och i förlängningen bättre och mer hållbara affärer. Det är därför självklart för oss att arbeta med de hälsorelaterade aspekterna i våra projekt även i de fall vi inte eftersträvar certifieringar, säger Helena Pålsson, projektledare för Space på Wihlborgs.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.