Castellum först i Norden med WELL-certifiering av fastighetsportföljer

Filip Elland

Castellum först i Norden med WELL-certifiering av fastighetsportföljer

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Bolaget ansluter sig till WELL Portfolio, ett nytt program för att certifiera hela portföljer av fastigheter enligt WELL-standarden.

WELL-standarden är utvecklad tillsammans med forskare, läkare och arkitekter. Konceptet omfattar tio faktorer som påverkar människans hälsa: luft, vatten, ljus, ljud, kost, motion, termisk komfort, material, gemenskap och välbefinnande. Sedan lanseringen 2015 har WELL vuxit stort och idag är över 23 000 byggnader certifierade eller pågående, varav 34 i Sverige.

Certifiering för minskad smittspridning

2020 annonserades WELL Portfolio som bygger på standardisering av dokumentations- och certifieringsprocessen som anpassas efter varje företags portfölj och struktur. I den nya volym-portföljen ingår också tilläggscertifieringen WELL Health and Safety. Det är en ny modul som utvecklats under 2020 och som certifierar kontor för minskad smittspridning mot covid-19 och andra sjukdomar, vilket kan vara ett intressant komplement att säkerställa framtidens arbetsplats.

– Vi har noga analyserat detta och kommit fram till att portföljcertifiering ger flera fördelar för oss och dessutom är det mer ekonomiskt än hur vi arbetar med WELL idag, säger Filip Elland, hållbarhetschef på Castellum. Det ger oss dessutom möjlighet att förutom att certifiera våra projekt även skapa underportfolios för att certifiera enskilda kontor och fastigheter på ett enkelt och effektivt sätt.

Inom WELL Portfolio-programmet ingår Castellum i en grupp av ett 40-tal internationella företag, exempelvis Barclays, BNP Paribas, JLL, Prologis och CBRE Global Investors som också anslutit sig.

 

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.