Instalco och Naturskyddsföreningen samarbetar för renare vatten

Instalco och Naturskyddsföreningen samarbetar för renare vatten

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Instalco och Naturskyddsföreningen inleder ett samarbete för att minska förekomsten av läkemedel i naturen.

– Rening av vatten och luft ligger oss varmt om hjärtat. Vi installerar dagligen vatten- och luftreningsanläggningar och vill skapa en bättre miljö genom att bidra med det vi kan. Som en del av vårt hållbarhetsarbete inleder vi därför ett samarbete med Naturskyddsföreningen för att minimera spridningen av läkemedel i våra vatten, säger Per Sjöstrand, vd och koncernchef Instalco.

Instalcos och Naturskyddsföreningens samarbete är initialt treårigt. Stödet från Instalco kommer att utgöra ett bidrag som ska användas till att värna om, och bevara Östersjön, och andra vatten i Sverige. Detta ska bland annat göras genom framtagande av rapporter, genomförande av informationskampanjer och politisk påverkan för en hållbar läkemedelsproduktion.

Annons

Samarbetet möjliggör för Naturskyddsföreningen att kunna intensifiera arbetet kring vattenrening och läkemedelsutsläpp vilket på så vis bidrar till renare vatten i Sverige, framför allt i Östersjön.

– Vi är väldigt glada över att få möjligheten att växla upp vårt arbete med giftfri miljö och kunna fokusera lite extra på vattenmiljön. Läkemedelsrester och andra oönskade ämnen i våra vatten kan påverka både djur- och växtlivet och oss människor. Det viktigaste är att de inte hamnar i vattnet till att börja med, men när så är fallet måste vi försöka få bort det i så stor utsträckning som möjligt säger Karin Lexén, generalsekreterare Naturskyddsföreningen.

Karin Lexén. Foto: Naturskyddsföreningen

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.