Gnestahem och Naturskyddsföreningen Gröna seniorer Gnesta samarbetar för att främja biologisk mångfald genom “Världens längsta blomsteräng”.

Gnestahem och Naturskyddsföreningen Gröna seniorer Gnesta samarbetar för att främja biologisk mångfald genom “Världens längsta blomsteräng”.

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Med ett stort engagemang för hållbar utveckling och biologisk mångfald, är Gnestahem stolta över att kunna meddela sitt samarbete med Naturskyddsföreningen Gröna seniorer som håller till i Gnesta, i deras projekt “Världens längsta blomsteräng”. Detta initiativ syftar till att omvandla Sveriges vägkanter till ett blomstrande ekosystem som gynnar den biologiska mångfalden.

Naturskyddsföreningen som är initiativtagare till kampanjen, planerar att förvandla minst 1 000 kilometer av landets 600 000 kilometer långa vägkanter till blomsterängar. Genom detta samarbete kommer Gnestahem att genomföra ett projekt på en av sina fastigheter, där vi tillsammans med Gröna seniorer anlägger och blomsteräng, vilket illustrerar företagets ambition att aktivt bidra till att öka biologisk mångfald.

Avgörande för framtiden

“Genom samarbetet med Naturskyddsföreningen i – Världens längsta blomsteräng – tar vi ytterligare ett steg mot att förverkliga vår vision om ett mer hållbart samhälle. Detta projekt ger oss en unik möjlighet att direkt bidra till att stärka och bevara den biologiska mångfalden, vilket är avgörande för framtiden. Vi ser fram emot de positiva effekter vårt gemensamma arbete kommer att ha på miljön,” säger Sara Ahlén, chef för fastighetsskötseln på Gnestahem.

Naturskyddsföreningens kampanj, “Världens längsta blomsteräng” är en kraftsamling för biologisk mångfald, och genom att Gnestahem ansluter sig till oss i detta arbete, breddar vi vårt engagemang och förstärker vårt arbete. Deras insatser på lokal nivå är ett värdefullt tillskott till projektets övergripande mål och vi ser fram emot resultatet som vårt samarbete kommer att åstadkomma,” säger Sten Jonsson Naturskyddsföreningen Gröna seniorer Gnesta.

 

Sponsrat innehåll från Fristads
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.