CO2mpakt – ett Attefallshus i passivhusteknik

CO2mpakt – ett Attefallshus i passivhusteknik

Behovet av kompetens inom energieffektivt byggande ökar och på Passivhuscentrum i Västra Götaland har man i samarbete med elever från bygg- och elprogrammen på Alströmergymnasiet låtit elever bygga ett Attefallshus. Nu ska huset presenteras på den internationella passivhuskonferensen i Helsingfors i veckan.

CO2mpakt-huset har byggts i passivhusteknik och syftet är att minimera energiförluster genom ett tätt och välisolerat klimatskal. Taket består av solceller och med hjälp av en energilagringslösning är huset självförsörjande på elektricitet åtta av årets tolv månader.

Förhoppningen från Passivhuscentrum är att fler skolor i landet ska använda sig av erfarenheterna som gjorts vid byggandet av huset. Huset har fått ganska mycket uppmärksamhet och kommer att presenteras på den internationella passivhuskonferensen i Helsingfors i veckan.

Enligt Eva Pedersen, utbildningsstrateg på Passivhuscentrum har söktrycket till byggprogrammet som var med i projektet ökat.
-Insikterna i vad som krävs för att bygga ett sådant hus som dessutom är trevligt att bo i, att det krävs ett rejält hantverk, en bra ventilation och hur viktigt det till exempel är att få klimatskalet supertätt är sånt man lär sig när man själv får göra det. Allt blir väldigt konkret då, säger hon.

 

 

 

 

 

 

 

Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment