Nu öppnar Sveriges första passivhuscertifierade ishall

Foto Jansin & Hammarling

Nu öppnar Sveriges första passivhuscertifierade ishall

ANNONS

Annons

I höstas invigdes Knivsta Centrum för Idrott och Kultur men det är först nu som en av anläggningens största attraktioner kommit på plats: ishallen.

Den 10 juni öppnades Ishallen i CIK för allmänheten och föreningslivet. Norconsult har ritat anläggningen, projekterat akustik, AV-teknik, storkök, landskap, scenteknik, inredning, tillgänglighet och BIM-samordnat för hela anläggningen.

– Projektet började ursprungligen som en utomhusrink och har sedan vuxit i takt med att Knivsta kommun definierat sitt behov av ett allaktivitetshus. Men det känns extra roligt att få se den färdiga ishallen eftersom den är grunden till projektet, säger Julia och Dan.

LÄS MER: Att isolera bort fukt i kyla

För att det ska vara ekonomiskt möjligt att öppna ishallen redan i juni har flera kontrakt skrivits med företag som kommer bedriva hockey- och konståkningsläger. Den 17 augusti drar den ordinarie säsongen igång. 

Knivsta Centrum för idrott och kultur är cirka 15 000 kvadratmeter stor. Stommen består av betong och limträ. Fasaden består av klinkbyggd träpanel av värmebehandlad furu.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.