Norconsult har vunnit ett arkitekturpris i kategorin ”Mixed Use Architecture” i tävlingen European Property Awards för CIK, Centrum för Idrott och Kultur i Knivsta. I CIK har Norconsults arkitekter förverkligat Knivsta kommuns vision av en mötesplats där Knivstaborna kan samlas i gemensamma och olika intressen. CIK invigdes i december 2019. Projektet genomfördes som ett samverkansprojekt ..." />


Norconsult prisas internationellt för Knivstas nya mötesplats

Foto: Norconsult

Norconsult prisas internationellt för Knivstas nya mötesplats

ANNONS

Annons
Annons

Norconsult har vunnit ett arkitekturpris i kategorin ”Mixed Use Architecture” i tävlingen European Property Awards för CIK, Centrum för Idrott och Kultur i Knivsta.

I CIK har Norconsults arkitekter förverkligat Knivsta kommuns vision av en mötesplats där Knivstaborna kan samlas i gemensamma och olika intressen. CIK invigdes i december 2019. Projektet genomfördes som ett samverkansprojekt mellan beställare, verksamhet, entreprenör och alla konsulter. Anläggningen består av två stora sporthallar, kampsportslokal, scenkonstlokal, ishall och gemensamma kommunikationsytor med café, förråd, kontor och konferensrum.

– CIK är ett fantastiskt projekt och det tack vare det fina samarbetet under hela processen. Både samverkansmodellen med entreprenör och beställare och vårt tvärfackliga samarbete inom Norconsult har lett till det här fina slutresultatet, säger Julia Hjortmyr Grabe, arkitekt på Norconsult.

Byggnaden är på 15.300 m2 och är ett av Sveriges största trähus som byggts i modern tid. Byggnaden är certifierad enligt internationell passivhusstandard.

– De höga hållbarhetsambitionerna har varit med sedan start i projektet, säger Dan Johansson, arkitekt på Norconsult. Det är glädjande att konstatera att passivhustekniken i kombination med husets trästomme har visat sig passa väldigt bra för den här typen av anläggning, fortsätter Dan.

Förutom arkitektur har Norconsult medverkat med kompetenser inom akustik, scen- och AV-teknik, tillgänglighet, landskapsarkitektur, stadsbyggnad, BIM-samordning, inredningsarkitektur samt storkök.

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.