ChromoGenics skapar nytt fasadkoncept

ChromoGenics skapar nytt fasadkoncept

ANNONS

Annons

ChromoGenics tar företagets smarta fönsterglas vidare till nästa nivå och införlivar glasprodukter för fasadens väggdelar i produktportföljen.

ChromoGenics är baserat i Uppsala och härstammar från forskning på Ångströmlaboratoriet vid Uppsala universitet. Företaget har gjort sig ett namn med dynamiska glas med kontrollerbart värme- och ljusinsläpp och skapar nu ett totalt fasadkoncept som inkluderar båda ytorna. Den nya produkten för väggytor heter ConverLight Energy och är ett glas med inbyggda solceller vilket gör att fasaden generar mer energi än den förbrukar. Glaset går även att utformas i olika färger och mönster för att skapa en unik fastighetsdesign.

Enligt ChromoGenics ger ConverLight Energy i kombination med bolagets övriga fönsterprodukter en fastighets fasad både isolerförmåga, dynamiskt solskydd och en sammanhållen design samtidigt som den leder till ett nettoöverskott av energi.

Samarbete med holländskt bolag

Produktutökningen sker i samarbete med det holländska företaget Kameleon Solar som är experter på den här typen av glas, och med vilka ChromoGenics redan genomfört ett pilotprojekt i Norge.

– Genom att kombinera två unika teknologier har vi skapat ett fantastisk Greentech-koncept och kan därmed bidra till smarta, vackra fasader men mest av allt till ett mer hållbart samhälle. Det ligger helt i linje med vår vision. Återigen visar ChromoGenics sitt innovationsledarskap och hur vi accelererar detta ledarskap, säger CEO Jerker Lundgren.

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.