Fortsatt stöd från branschförening till glasforskning

Fortsatt stöd från branschförening till glasforskning

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Smart Housing Småland är en innovationsplattform med syfte att skapa smart boende och hållbar byggd miljö med bas i glas och trä. Projektet går nu in i sin sista fyraårsperiod med finansiering från Vinnova och även Glasbranschföreningen kommer under denna period att vara medfinansiär.

Smart Housing Smålands leds av RISE Research Institutes of Sweden i samarbete med Träcentrum. I satsningen står även ett stort antal företag i Småland, samtliga tre länsstyrelser och regionförbund, Linnéuniversitetet och Jönköping University. Plattformens uppgift är att stärka företagens konkurrenskraft och hållbara tillväxt genom att skapa goda samarbeten mellan samhällets alla aktörer på ett såväl nationellt som internationellt plan.

Enligt Glasbranschföreningen kommer det även ges fortsatt stöd åt glasforskning på LTH, Lunds Tekniska Högskola. Forskningen på LTH har bland annat resulterat i ökad kunskap om glas, bevakning av standarder och eurokoder, stöd i tekniska frågor, beräkningsprogrammet ClearSight som bygger på de senaste standarderna och eurokoderna vad gäller dimensionering av glas. Forskningen finansieras gemensamt av Glasbranschföreningen, Svensk Planglasförening och Balkongföreningen. Glasbranschföreningen kommer även under nästa period att vara medfinansiär.

Sponsrat innehåll från Bauroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.