Ökad satsning på jämställdhet i glasbranschen

Ökad satsning på jämställdhet i glasbranschen

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Glasbranschföreningen utökar arbetet för en mer jämställd glasbransch. En del i arbetet med en jämställd glasbransch är att starta ett nätverk för kvinnor i glasbranschen.

Syftet med nätverket är att stärka genom utbildning och kunskap, stötta genom att nätverka och dela erfarenheter för att därigenom behålla de som är verksamma i glasbranschen.

– Att arbeta i glasbranschen måste tilltala alla, både kvinnor och män. Likaså måste våra utbildningar vara attraktiva för alla. Det innebär att branschen måste ha attityder och företagskulturer så att kvinnor känner sig välkomna och lika behandlade, säger Karin Lindskog, projektledare på GBF.

Annons

Nätverket kan bli en viktig funktion för att stärka kontakten med kvinnor i samma situation, menar Karin Lindskog. Nätverksträffarna kommer att erbjuda en chans att utbyta erfarenheter och idéer, skapa kontakter och hitta förebilder inom branschen. Första nätverksträffen kommer att genomföras kvällen innan Glasdagen den 4 februari i Stockholm.

– Ett strategiskt och målinriktat jämställdhetsarbete leder till utveckling, och bättre kompetensförsörjning för våra medlemsföretag. Företagen behöver rekrytera många vilket innebär att vi på ett bättre sätt måste synliggöra branschens utsikter och framtid för alla, både kvinnor och män, säger Erik Haara, vd för GBF.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.