Ny vd för ChromoGenics

Ny vd för ChromoGenics

ANNONS

Annons

Proptechbolaget ChromoGenics, som producerar dynamiska glas för fastigheter, utser Fredrik Fränding till ny vd med start 23 augusti 2021.

Fredrik Fränding har 20 års erfarenhet från olika roller inom SKF, bland annat som vd för svenska startupbolaget SKF RecondOil AB och verksamhetschef för SKF Australien. Han har också haft ledande roller inom SKF i Asien och USA. Fredrik är civilingenjör med inriktning maskin från Chalmers, med fördjupning inom entreprenöriella verksamheter, vilket också har präglat en stor del av hans arbetsliv.

– Det är med ett stort mått ödmjukhet jag tar över stafettpinnen från Leif Ljungqvist, som tillsammans med teamet har gjort ett fantastiskt jobb med att kvalitetssäkra produktionen. Det finns en oerhörd kompetens i den här organisationen och en vilja att lyckas. I kombination med ChromoGenics skalbara teknologi och det stora intresset från fastighetsägare finns fantastiska möjligheter att bli ett lönsamt, internationellt industribolag, säger Fredrik Fränding.

Processen för att rekrytera en ny vd till ChromoGenics påbörjades i samband med att Leif Ljungqvist tillträdde hösten 2020. Det senaste året har fokus legat på intrimning av sputtermaskinerna och produktionsstart i den nya fabriken i Uppsala. Efter produktionsstart våren 2021 är det nu ett bra läge för en ny vd att ta över bolaget, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Fredrik är en ledare som drivit både stora och mindre verksamheter i olika faser och i många världsdelar. Han har helt rätt driv och kompetens för att ta ChromoGenics vidare i kommande industrialiserings- och internationaliseringsfas. Jag vill också passa på att tacka Leif Ljungqvist som har gjort en väldigt bra insats under ett intensivt år med intrimning av sputtermaskiner och produktionsstart i Uppsala. När Fredrik tar över innebär det att vi fortsätter framåt med full kraft, säger Johan Hedin, styrelseordförande i ChromoGenics.

Leif Ljungqvist kommer att vara kvar i ChromoGenics under en övergångsperiod efter Fredrik Frändings tillträde.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.