ANNONS
WSP och Wester + Elsner utvecklar Kirunas nya stadskärna

WSP och Wester + Elsner utvecklar Kirunas nya stadskärna

annons
ANNONS

Arkitektföretaget Welsner + Elsner ska tillsammans med WSP Analys & Strategi utveckla ett koncept för Kirunas nya stadskärna.

Uppdraget från Kiruna kommun, LKAB och Kirunabostäder omfattar en övergripande masterplan över både den nya stadskärnans volymhandelsdel och samtliga handelskvarter. Till uppdraget hör att skissa på alternativa idéer och strategier för handelsutvecklingen och skapa långsiktigt hållbara förutsättningar för en lyckad ny handels- och mötesplats.

Den expanderande gruvbrytningen orsakar sprickor i marken och hela Kiruna måste flyttas och 6 000 människor måste ta farväl av sin gamla stad. En del av utmaningen är också att skapa en ny stadskärna. Det nya Kiruna ska bli en bandformad stad med tätare bebyggelse och en stadskärna med fler offentliga rum och parker för invånarna.

Illustration: White arkitekter

 

Sponsrat innehåll från KONE
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.