ANNONS
Vinst för Krook & Tjäder i Barkarbystaden
Visionsbild Krook och Tjäder

Vinst för Krook & Tjäder i Barkarbystaden

annons
ANNONS

Krook & Tjäder har vunnit markanvisningstävling i Barkarbystaden, Järfälla. Tävlingen omfattade 25000 kvadratmeter bostäder med integrerad förskola samt kommersiella lokaler.

Beslut om godkännande av markanvisningsavtal med Sveaviken Bostad AB togs av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 9 december. Kvarteret kommer att ligga centralt mitt i den framväxande staden med 200 meter till Sveatorget där Barkarbystadens tunnelbanestation, handel, restauranger och kaféer kommer att samsas med annan service och kontor.

– Vi är glada och stolta över vinsten. Tillsammans med Sveaviken kommer vi att utveckla ett attraktivt citykvarter där engagemang, kreativitet och innovation tillåts växa i en inspirerande miljö med klokt användande av resurser och minskad klimatpåverkan, säger Niklas Thormark och Malin Rönnerfalk, arkitekter på Krook & Tjäder.

Varje trapphus kommer att ha en gemensam takterrass vilket skapar ett levande taklandskap och hela kvarteret utgörs i bottenplan av kommersiella lokaler samt även cykelverkstäder, bokaler och gemensamhetslokaler för de boende. Fasader mot de större gatorna har klätts i skiffer. Sockelvåningar har utformats med betong i olika struktur och kulör för att uppnå en varierad stadsmässighet. I kontrast präglas innergården av trä och stora balkonger. Mot det publika torget vänder sig studentbostäder helt i trä och ett dagis med en separat innergård.

Sponsrat innehåll från Abetong
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.