Skanska mångmiljoninvesterar i Barkarbystaden

Skanska mångmiljoninvesterar i Barkarbystaden

ANNONS

Annons

Skanska investerar cirka 580 miljoner kronor i Parkkvarteret med 220 hyresrätter i Barkarbystaden, Järfälla.

Projektet är utvecklat av Skanska Hyresbostäder och byggkontraktet är värt cirka 370 miljoner kronor. Flerbostadshuset med 220 lägenheter byggs med garage och kommersiella lokaler i markplan. Kvarteret byggs i enlighet med Skanska Hållbar Hyresbostad, vilket bland annat innebär att man i byggnationen använder klimatkompenserad betong, som Skanska grön betong. Därtill utrustas hustaken med solceller som försörjer huset med fastighetsel.

Det nya kvarteret ligger intill nya Veddestabron med direkt anslutning till pendeltågstation, kommande tunnelbanestation och service samt parkmiljöer. Byggnadsarbetena påbörjas under första kvartalet i år och husen står färdiga för inflyttning under 2023.

 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.