Två nya markanvisningstävlingar i Barkarby

Visionsbild: Tovatt

Två nya markanvisningstävlingar i Barkarby

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Järfälla kommun bjuder in till markanvisningstävling för två hållbara stadskvarter med totalt 350 bostäder. NollCO2-certifierade byggnader, trähuskonstruktion, växthus på taket med odling för de boende och gröna väggar som en del av gestaltningen är meriterande.

Kvarteren byggs i anslutning till naturreservat och grundskola och en kort promenad från Sveatorget.

– De här två kvarteren som vi nu erbjuder ligger i ett av Stockholmsregionens mest intressanta och expansiva lägen och har stor potential med naturreservatet runt knuten, grundskola tvärs över gatan och stadsmiljö med liv och rörelse, bra kommunikationer, restauranger, handel och annan service på promenadavstånd, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Kvarteren ska tillföra energi och dynamik till den stadsmiljö som växer fram i Barkarbystaden. Viktigt är att kvarteren bidrar till en hållbar livsmiljö. Kvarter 10 och 13 omfattar 15 500 kvadratmeter BTA respektive 17 500 BTA med möjlighet att bygga bostäder i form av bostadsrätter eller ägarlägenheter, lokaler för centrumverksamhet (och kontor för kvarter 10). Kvarteren ligger nära naturreservatet, mitt emot Ålstaskolan och några hundra meter från den framväxande tunnelbanestationen.

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.