Resona utvecklar klimatsmart stadskvarter i Barkarby

Visionsbild: DinellJohansson

Resona utvecklar klimatsmart stadskvarter i Barkarby

ANNONS

Annons

Järfälla kommun och Resona Utveckling AB tecknar köpe- och exploateringsavtal för ett stadskvarter om 27 000 kvm BTA mitt emot den kommande tunnelbanan i Barkarbystaden.

Kvarteret kommer att innehålla 381 bostadsrätter, 14 colive-bostäder, kontor och co-working om 4 400 kvm, 21 studiolägenheter för arbete och boende och lokaler för restauranger och butiker om 2 200 kvm.

– Det här är ett viktigt kvarter i ett mycket centralt och attraktivt läge mitt emot Barkarbystadens framtida tunnelbanestation. Jag ser fram emot att se Resonas kvarter växa fram med moderna bostäder och arbetsplatser, restauranger, caféer och butiker som kommer att förgylla stadslivet för de som bor, lever och arbetar i Barkarbystaden, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Resonas kvarter kommer att sträva efter ett minskat klimatavtryck genom en klimatkalkyl som ska göras i ett tidigt skede och användas för att välja så klimatsmarta lösningar och material som möjligt. Minskad klimatpåverkan ska också uppnås genom delade ytor och funktioner i både colive-och cowork-delen, solceller och gröna tak på bostadshusen och uppvärmning med bergvärme. De boende kommer även få möjlighet att följa sin egen energianvändning och i garaget ska det finnas en smart mobilitetspool med elbilar, cyklar, lådcyklar och en cykelverkstad. Området får en grönskande innergård med utegym och parkkänsla så att de boende kan vara fysiskt aktiva på hemmaplan.

Byggstart planeras under Q4 2021.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.