Skanska säljer bostadskvarter för mångmiljonbelopp

Skanska säljer bostadskvarter för mångmiljonbelopp

ANNONS

Annons

Skanska säljer bostadskvarter i Barkarbystaden, Järfälla, för cirka 720 miljoner kronor. Köpare av de 220 hyreslägenheterna är NREP.

Parkkvarteret, som är under uppförande, inkluderar garage och kommersiella lokaler i markplan. Kvarteret, som kommer att omfatta 13 600 kvadratmeter bostäder och lokaler, är utvecklat av Skanska Hyresbostäder och utgör en del av Barkarbystaden, där Skanska utöver bostäder även utvecklar vårdboende, hotell och arbetsplatser.

Bostäderna byggs i enlighet med Skanska Hållbar Hyresbostad, vilket bland annat innebär hög energistandard och smart användning av vatten, men också en socialt hållbar utformning. Bostäderna uppförs med klimatkompenserad betong såsom Skanska gröna betong och taken kommer att utrustas med solceller för elförsörjningen. Parkkvarteret är under uppförande och ska vara färdigställt i december 2023. Tillträdet sker i samband med färdigställande i december 2023.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.