Resona bygger co-living-bostäder i Barkarbystaden

Resona bygger co-living-bostäder i Barkarbystaden

ANNONS

Annons

Resona är vinnare i Järfälla kommuns markanvisningstävling för kvarter 11, etapp IV i Barkarbystaden. Kvarteret kommer innefatta kontor, lokaler för co-working, restaurang, café, bostäder och co-living.

– Det här är ett väldigt viktigt kvarter i ett mycket attraktivt och centralt läge mitt emot Barkarbystadens framtida tunnelbanestation. Resonas tävlingsbidrag med kontor, co-working, bostäder, co-living och lokaler för service och butiker svarar på ett väldigt bra sätt upp emot vår vision om att utveckla en dynamisk, livfull, upplevelserik och hållbar stadsmiljö, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla kommun.

Resona har tecknat avtal med Järfälla kommun för att utveckla ett kvarter på totalt 27 000 kvm BTA. Planen är att dedikera 15 500 kvm till bostäder, 4 600 kvm till kontor/co-working och 4 100 kvm till co-living.

– Vi är mycket glada över det stora förtroende som Järfälla kommun har givit oss i och med tilldelningen av ett av de mest centrala kvarteren i Barkarbystaden. Det är ett kvitto på Resonas genomförandeförmåga även när det gäller de allra största projekten. Med den fantastiska byrån DinellJohansson kommer vi att skapa ett urbant och livfullt kvarter med flexibilitet att vara attraktivt över lång tid. Jag är också väldigt glad över att vi i Järfälla kommun har hittat en partner som delar vår stora passion för innovation och hållbarhet. Vi har idag en egen prefabfabrik med Sverige mest miljövänliga betongstomme, vi ska nu fortsätta Resonas miljöinnovationsresa och bidra till att bygga en verkligt hållbar stad i Järfälla, säger Sam Giertz, partner på Resona.

Byggstart sker preliminärt Q4 2021.

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.