Villeroy & Boch Gustavsbergs produkter miljövarudeklarerade

Villeroy & Boch Gustavsbergs produkter miljövarudeklarerade

ANNONS

Annons

Bolaget är en av de första producenterna i Norden med miljövarudeklarationen EPD på sanitetsporslin och blandare.

Villeroy & Boch Gustavsbergs miljövarudeklarationer baseras på ett system som objektivt beskriver miljöegenskaper hos varor och tjänster ur ett livscykelperspektiv (LCA). För att få jämförbara data görs varje deklaration utifrån fastställda regler som är anpassade per produktkategori (PCR) och data verifieras av en certifierad granskare.

– Hållbarhet har alltid funnits i vårt DNA och genom att presentera våra produkters klimatavtryck sakligt och transparent via miljövarudeklarationer (EPD) är våra badrumsprodukter anpassade till kommande klimatdeklarationer 2022 och framåt. Detta gör oss till en smart partner, säger Mattias Virsgård, Senior PM Sustainability & Solutions på Villeroy & Boch Gustavsberg.

 

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.