Växjö Träbyggnadspris till Micropower Group för batterifabrik

Växjö Träbyggnadspris till Micropower Group för batterifabrik

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Växjö kommuns träbyggnadspris 2021 gick till Micropower Group för en batterifabrik präglad av trä från stomme till fasad.

Batterifabriken är Micropower Groups 6800 m2 stora, nya produktionsenhet i Växjö för tillverkning av litiumjonbatterier. Målet var att utforma en funktionell fabrik för modern industri som skänker trivsel och stärker medarbetarnas drivkraft. Arkitektbolaget, som står bakom utformningen, ville med hållbar träbyggnadsteknik spegla verksamhetens utveckling av gröna energilösningar.

LÄS MER: Arkitektbolaget utsedd till årets formbärare

Byggnaden har byggts med en massiv, synlig limträstomme. Trä återfinns också på väggarnas ljuddämpande paneler och i fasadens dräkt av silikatbehandlade träribbor. “En kontorsbyggnad som har låtit träet ta plats och genomsyra så väl interiör och exteriör genom att maximera dess positiva egenskaper och funktioner. Kringliggande utemiljö är framtagen för att främja den biologiska mångfalden,” lyder kommunens motivering.

– Det är glädjande att träbyggnation uppmärksammas av Växjö kommun med ett särskilt pris. Det visar på deras ambition att utveckla träbyggandet: en fantastisk miljö för oss att verka i. Vi är stolta att priset går till vår beställare som liksom vi ser trä som framtidens hållbara material, säger Kristina Bornholm, delägare i Arkitektbolaget.

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.