Topplacering för Fabege i global hållbarhetsranking

Topplacering för Fabege i global hållbarhetsranking

ANNONS

Annons

GRESB, Global Real Estate Sustainability Benchmark, rankar varje år fastighetssektorn ur ett hållbarhetsperspektiv. I årets utvärdering ökade Fabege med 8 poäng och rankas nu högst i kategorin kontor norra Europa.

Utvärderingen omfattar bland annat miljöaspekter, social hållbarhet, styrning och uppföljning. Fabege har under det senaste året stärkt sin position genom förbättringar bland annat avseende riskhantering, miljöcertifierade fastigheter och minskad klimatbelastning.

Fabege har satt upp ett antal målsättningar i sin roll som hållbar stadsutvecklare, bland annat klimatneutral förvaltning år 2030, miljöcertifiering av hela fastighetsportföljen (idag 83 procent av den totala ytan), genomsnittlig energiförbrukning ska 2023 uppgå till i genomsnitt max 80 kWh/kvm (idag 98 kWh/kvm) och 100 procent grön finansiering (idag 77 procent).

– Jag är oerhört stolt över den position och förbättring vi åstadkommit. Vi vet att vårt arbete skapar värde och goda förutsättningar för både kunder och andra intressenter, kommenterar Mia Häggström, hållbarhetschef på Fabege.

Mia Häggström. Foto: Fabege

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.