Bengt Dahlgren flyttar till Textiltorget i Hammarby Sjöstad

Bengt Dahlgren flyttar till Textiltorget i Hammarby Sjöstad

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Fabege har tecknat ett hyresavtal med Samhällsbyggnadskonsulten Bengt Dahlgren Stockholm AB om cirka 2 250 kvm i Hammarby Sjöstad. Tillträde planeras till den 31 januari 2025 och avtalet löper i 6 år. Fastigheten Påsen 1, med konceptnamnet Textiltorget, renoveras varsamt och kommer att certifieras enligt BREEAM-SE Bespoke med nivå Excellent.

Bengt Dahlgren Stockholm tillträder de tre översta våningsplanen med tillgång till en egen terrass. Området sjuder idag av liv och rörelse tack vare det centrala läget i Hammarby Sjöstad, nära till spårbunden trafik vid både Mårtensdal och Gullmarsplan. Med den nya tunnelbanan på plats 2030 förbättras kommunikationerna ytterligare.

Fortsätter att levandegöra

– Vi är glada över att Bengt Dahlgren väljer att flytta till vår fantastiska fastighet Textiltorget. Med den levande gatumiljön kommer människor inte bara att passera förbi, utan också stanna till för en morgonkaffe, shopping eller fika efter jobbet. Det är helt i linje med vår vision om att levandegöra området vid Virkesvägen, säger Linus Tillander, uthyrare på Fabege.

Annons

Fabege har genomgående varit måna om gestaltningen och bevarandet av detaljerna, samtidigt som byggnaden utvecklas för att möta hyresgästernas behov. Tillsammans med Tengbom Arkitekter skapas en unik karaktär som berikar hela det kreativa klustret i Hammarby Sjöstad.

Delar värderingar

– Vi är mycket glada över att kunna meddela att vi flyttar till nya lokaler och att vi stannar i Hammarby Sjöstad. Fabege är ett företag som delar våra värderingar kring teknik, hållbarhet och samhällsnytta, vilket gör samarbetet extra betydelsefullt för oss. Att vi dessutom får möjligheten att fortsätta vara verksamma i det område där vi redan trivs så bra är något vi värderar högt, säger Erik Bolander, VD på Bengt Dahlgren Stockholm AB.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.